CVIJEĆE

petak, 28.10.2005.

KAKTUSI (1)

Moram nešt napisat o kaktusima, obećanje je obećanje . Zbog tehničkih razloga nemam više slikica kaktusa pa sam zato i stavila naslov kaktusi 1. Što reći o kaktusima? Vole puno svijetlosti iako neke vrste ne podnose izravno sunce. Ne vole puno tekućine. Zimi zaliti jednom u 2 tjedna i to tek toliko da je zemlja malo vlažna. U rano proljeće postepeno početi češće zaljevati a ako im još i dodate malo cvijetala mogli bi vas nagraditi i prekrasnim cvijetom. No s cvijetalom uvijek oprezno .Previše cvijetala jako škodi svakoj biljci i ja uvijek stavljam manje od napisanog. Sigurno je sigurno...S lijeve strane ima jedan link na kaktuse... pa tko voli kaktuse može im se diviti koliko god hoće...

- 12:54 - Komentari (23) - Isprintaj - #

srijeda, 19.10.2005.

KANA

Kad prođete kraj kane prvo će vam u oči upasti njezini prekrasni veliki listovi, a zatim i sam cvijet. Cvijet sam osobno vidjela u crvenoj. bijeloj i narandžastoj boji ali vjerujem da ih ima i u drugim bojama. I lišće kane može biti potpuno zeleno ili crvenkasto kao i na ovim slikama.

cijela billjka

samo cvijet

- 20:44 - Komentari (29) - Isprintaj - #

utorak, 11.10.2005.

ČIČAK

Netko me pitao za čičak? Znam Franc... E pa Francek, evo ih, no bar bi ti trebao znati kako to izgleda sigurno ih pobereš negdje kad ideš u ribičiju. To je poljski cvijet dosadan, bodljikav i voli se zavući u odjeću,i primjećujem ga najčešće u zapuštenim šikarama tamo gdje se malo prolazi. Ali evo ove slike nam govore da ima i svoju ljepšu stranu, a to je pomalo neobičan cvijet, iako i kao suh, ako ga stavite u vazu uopće neće izgledati loše.


- 21:34 - Komentari (16) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.10.2005.

SLJEZOLIKA

Evo još jedan cvijet iz porodice sljeza. Dok prva dva rastu kao cvijet odnosno biljka sljezolika
je grm slican naprimjer lijeski. I slezolikin cvijet kao i cvijet bijelog sljeza imamo u više
razlicitih boja. Evo vam ovdje neke od njih.

P.S.klikom na slike otvarate iste veceg formata.






- 20:29 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.10.2005.

SLJEZ - crni

Crni sljez je također ljekovita biljka, al meni osobno zanimljiviji kao cvijet. Dok bijeli sljez ima krupne cvijetove, crni sljez ima sitnije cvijetove i izgleda više kao divlji, odnosno poljski cvijet. Sad ih imate u dva posta jedan iza drugoga pa ih možete i usporediti.




- 20:51 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.10.2005.

SLJEZ - bijeli

Sljez je cvijet ali i jedna od jako ljekovitih biljaka. Cvijet doseže čak i preko 1,5 m visine. Ima ih u različitim bojama i meni osobno jako su lijepi za vidjet uz stupove javne rasvijete, uz neko drvo ili ogradu mada će ljep ukras biti bilo gdje ga posadili. Cvijeta tokom čitavog ljeta a u proljeće ima prekrasno lišće koje će i bez cvijeta biti jako lijep ukras. Sad polako prolazi i primjećujem mnoštvo sjemenki što znači da se razmnožava sijanjem sjemena. Evo vam slijez u tri boje i i nikako nemojte misliti da ih nema i u mnogo više sasvim različitih boja .


- 20:53 - Komentari (11) - Isprintaj - #