CVIJEĆE

četvrtak, 29.09.2005.

Georgine- Dalije




Eto konačno sam skužila kako se stavlja više slika u jedan post i složila za vas jednu kolekciju različitih Georgina odnosno Dalija. Pošto je sad vrijeme njihove cvatnje naići ćete na puno različitih vrsta i podvrsta ovog cvijeta. Zahvaljujem fotu
jer je imao strpljenja da mi sve objasni. Zanima me još kamo je nestala gardenija? ak je promjenila blog neka mi se svakako javi.

- 08:16 - Komentari (24) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.09.2005.

Georgina / dalija

Jučer sam ponovno pronašla jedan predivan i neobičan cvijet no opet mu neznam ime. Zahvaljujući gardeniji cvijet je ipak imenovan.

- 22:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 03.09.2005.

Maćuhica

maćuhice

Jedan dobronamjeran savijet. Maćuhice je najbolje saditi u jesen. Kad ih posadite bit će lijep ukras u vašem vrtu, kamenjaru ili cvijetnjaku. A u proljeće kad se otopi snijeg čeka vas iznenađenje. Te iste maćuhice bit će preljepe,s puno lišća i krupnim i bujnim cvijetovima. Ljepše puno od onih koje ćete kupiti u proljeće i posaditi. Kad kupujete maćuhice uvijek gledajte izabrati one s malo cvijetova a puno zelenih listova i pupoljaka.

- 21:12 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 02.09.2005.

Kokarda

Tko li je ovom predivnom cvijetu dao ovako ružno ime?

- 09:01 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.09.2005.

Fuksija

Fuksija

Pošto ja moram zavirit svugdje pogotovo kad je cvijeće u pitanju naiđem na svega i svašta. Tako sam pronašla i ovu preljepu fuksiju evo pa sami prosudite koliko je neobična.
Fuksije mogu biti obične,jednostavnog cvijeta,sa duplim cvijetom,dvobojne i šarenih listova. Cvijeta od sredine svibnja pa sve do jeseni. Jednostavne su za održavanje,vole svjetlija mjesta ali ne i direktno izlaganje suncu. Zemlja im uvijek mora biti vlažna . U toku cvijetana potrebno ih je prihranjivati kako bi cijelo ljeto biljka bila puna cvijetova.

- 14:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #